Rent A Car Kaskosunun Diğer Kaskolardan Farkı Nedir?

Rent A Car Kaskosunun Diğer Kaskolardan Farkı Nedir?
Rent a car kaskoları, ticari amaçlı kullanılan araçlar için yapılan kasko türüdür. Olası kaza durumunda kendi aracınızda olan hasarları karşılamak ve mağduriyetlerini gidermek amacı taşıyıp, poliçeye göre teminatları farklılıklar göstermektedir. Rent A Car kaskoları teminatlarına göre çekici hizmeti ve kaza başına ödeme tutarları değişmektedir.


Rent A Car Kasko Kullanımı ve Uygulamaları


Türkiye geneli kasko poliçe kapsamları baz alınarak yazılmış olan bu yazı, bilgilendirme amaçlı yazılmış olup, yazı içeriği herhangi bir olayda bağlayıcı veya kanıt olarak gösterilemez.


KASKO NE İŞE YARAR?


Kasko, olası kaza veya hasar durumunda aracın maddi hasarlarını ve manevi tazminatların ödenmesini yapar. Bir nevi garanti hizmetidir. Zorunlu trafik sigortası ise çift taraflı kaza durumlarında karşı taraftaki aracın mağduriyetini gidermek için ödeme yapar.


RENT A CAR KASKOSUNUN FARKI NEDİR?


Rent a car kaskoları bireysel kaskolara göre daha yüksek maliyetlidir. Bunun nedeni de araç kullanıcısı sabit olmadığı için riskin daha fazla olmasıdır. Rent a car kaskoları da bireysel kaskolar gibi poliçelerde kaza, maddi ve manevi hasarlarda değişken teminat bedelleri uygulanmaktadır.


Rent A Car Kaskosunun Farkı Nedir


Rent a car kaskosu, araç kiralama firmaları için özel kullanıma sahip kasko sigortasıdır. Denizli Araç Kiralama işlemlerinde aynı araç farklı zaman dilimlerinde farklı kullanıcılar tarafından kiralanıp kullanıldığı için bu kasko türü küçük hasarların maddi ya da manevi tazminini gerçekleştirmemektedir. Poliçeye göre , % 3 ile % 5 arasında muafiyet bedelleri olmaktadır. Araç kasko bedellerinin bu % 3 ile % 5'lik kısmına kadar hasar ödenmemektedir. Muafiyet bedelleri poliçeye göre değişiklik gösterdiğinden dolayı, muafiyet bedelleri farkından doğabilecek mali yükümlülük farkları İnteria Rent a Car sorumluluğunda değildir, poliçe baz alınmalıdır.


Örneğin, kasko bedeli 100.000 TL olan bir rent a car aracıyla kazaya karıştınız, alkol raporu ve kaza raporu gibi prosedürler yerine getirildikten sonra, aracın 10.000 TL'lik hasarı olduğunu varsayalım.


Aracın %3 muafiyetli kasko poliçesi olması durumunda 100.000 TL'nin % 3'ü, yani 3.000 TL tutarındaki hasarı karşılanmaz. Ruhsat sahibine 7.000 TL tutarında ödeme yapılırken oto kiralama firması 3.000 TL tutarındaki muafiyet bedelini aracı kiralayan müşteriden mahsup etme yoluna gider.


KASKONUN DEVREYE GİRMESİ İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİDİR?


Rent A Car Kaskosunun Devreye Girme Şartları


Tüm kasko türlerinde olduğu gibi temel şartlar şu şekildedir:


1) Kullanıcının ehliyeti olmalı ve şoförün herhangi cezadan ötürü ehliyeti kullanılamaz durumda olmamalıdır.


2) Sürücü alkol ya da herhangi bir uyarıcı - uyuşturucu maddenin etkisinde olmamalı ve bu durum düzenlenen tıbbi raporla sabit olmalıdır.


3) Araç kiralama sözleşmesinde ismi yazan, araç kiralama işlemini yapan kişi aracı kullanıyor olmalıdır. Başka herhangi bir kişi kullanmamalıdır.


4)Kaza tutanağı tutulmalı, gereken durumlarda jandarma ve polis kaza tutanağı da tutulmalıdır.


RENT A CAR ARAÇLARINA HUSUSİ KASKO YAPILMASININ SAKINCALARI NELERDİR?


Rent A Car Araçlarında Hususi Kaskonun Sakıncaları


Kasko işlemlerinde sigorta poliçe primleri risklere göre belirlenir ve müşteri beyanıyla poliçe, araca kesilmektedir. Hususi araç ile rent a car aracı arasında bulunan risk oranı farkları sigorta prim hesabında kullanılan risk çarpanlarını da değiştirmektedir. Rent a car amaçlı kullanılacak olan araca, hususi araç kaskosu yaptırılması ve aracın kasko devreye girecek biçimde kazaya karışması durumunda, incelenme aşamasında bu durum ortaya çıktığında sigortacının hasar ödeme yükümlülüğü ortadan kalkmaktadır. Nedeni ise sigortalının, sigortacıya eksik ya da hatalı bildirim yaparak, bilerek veya bilmeyerek haksız kazanç elde etmesidir.


Hususi kasko sigortalı araçların uğrayacağı büyük hasarlarda veya tam hasarlarda; aracın ruhsat sahibi gerçek kişiler ise kişinin kendisi veya birinci derece akrabaları, ruhsat sahibi şirket ise şirket sahibi ve çalışanları kazaya karışan aracın sürücüsü değil ise hasar dosyası incelemeye gitmektedir. İnceleme sonucu aracın kiralık araç olarak kullanıldığı ispat yoluyla ortaya çıkması durumunda sigortacının hasar ödeme yükümlülüğü yoktur. Rent a car kasko ibareli poliçelerde ise böyle bir durum söz konusu değildir.
Whatsapp Telefon